SMSlån - Låna 1000 kr

Enligt vår egen statistik är ett lån på 1000 kr det allra vanligaste beloppet. Andra vanliga belopp är 2000 kr och 3000 kr i de lägre segmenten.

Att det är det mest lånade beloppet beror antagligen på att det är ett litet belopp men som ändå kan rädda en tillfälligt svår situation.

Vad kan man göra med 1000 kr på fickan?

Vi gissar att de flesta använder pengarna till att betala av en hastig räkning, eller en faktura som ska vara betald dagarna före lön. Här är andra saker man kan göra för 1000 kr.

  • Göra ett inköp som inte går att vänta med.
  • Betala en räkning som ska betalas dagarna före lön.
  • Handla julklappar och betala dem efter jul för att på så sätt sprida ut utgifterna.

Fördelar med ett lån på 1000 kr

Att ta ett mindre lån har såklart sina fördelar. Vi listar några av dem.

  • Avgiften blir inte lika stor som om du tar ett större lån.
  • Det går snabbare att betala av lånet i jämförelse med exempelvis ett blancolån.
  • Eftersom det ligger inom kategorin SMSlån och dessa företag i de flesta fall inte gör UC-kontroll slipper du hamna i svårigheter.

Hur lånar man 1000 kr?

Det finns flera sätt att låna pengar på hos SMSlån-företagen. Hos alla har man möjligheten att låna via internet. Hos vissa har man även möjlighet att låna via SMS eller telefon. Vi har till och med sett några aktörer som lånar ut via en app.

  • Med ett SMS är det enkelt, skicka ett SMS med ett meddelande som oftast innehåller ett belopp. Få svar inom kort för att veta om du blivit beviljad eller ej.
  • Via telefon är det nästan lika enkelt. Ring och följ instruktionerna. Vissa har så att man får knappa in belopp med knapptelefon och hos andra får du prata med telefonsupport.
  • Internet som är det vanligaste sättet att låna, här fyller du i ett formulär och väntar sedan på att få ett besked, antingen via SMS eller på annat sätt.

Vad ska man tänka på?

Med alla lån, små eller stora är det viktigt att fundera igenom varför man lånar. Om man lånar över sina tillgångar på lång sikt bör man tänka om. Att storhandla för att inte kunna betala av lånet är ingen god idé.

Lån i storleksordningen 1000 kr är bara till för att lösa snabba problem då belopp måste betalas och pengar finns på kontot först senare. Oftast ska de här små lånen betalas av inom en period på 30-90 dagar. Hos några aktörer går den här tiden att förlänga om man inte kan betala tillbaka beloppet i tid.

Låna 1000 kr billigt

Vi på VardagsFinans rekommenderar att du tar hänsyn till alla parametrar när du lånar; Vilka lånsätt finns? Vad är det för ränta? Hur identifierar man sig? Har supporten öppet på helgerna? Kan man chatta med dem? Hur lång är låntiden?

Beroende på vad som är viktig för dig bör du ta ett lån därefter. För många kanske ett lån på 1000 kr ska vara billigt. För andra kanske det är viktigare med bra support.

Är 1000 kr var du behöver?

Om du egentligen behöver ett lån på 3000 kr så kan det vara bättre att ta det direkt. Detta eftersom du i regel får låna igen först efter att det första lånet är betalt. Det kan också göra så du får lägre ränta, inte alltid men oftast. Om du inte behöver mer än att låna 1000 kr så ska du såklart inte ta ett större lån än så.

Låna 1000 kr

Hela tabellen för lån på 1000 kr

Flera av långivarna lånar ut första lånet utan kostnad vilket kan vara en stor fördel för dig som kund. Om du vill läsa mer om vad du kan göra för 1000 kr, se texten längst ner under tabellen.

Tveka inte att höra av er till oss om någon information är felaktig. Företagen nedan är reklam.
You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!