SMSlån - Låna 500 kr

Ett mycket litet lån

Ibland kan det vara så att man bara behöver det där lilla lånet. 500 kr är inte mycket pengar men har man inte stora marginaler så kan det vara avgörande. Kanske är det just 500 kr som saknas innan lönen kommer. Då kan det vara en bra möjlighet. Eftersom många aktörer dessutom erbjuder räntefritt lån första gången så behöver du inte ens förlora några pengar. Du måste betala tillbaka lånet, men ingen kostnad för lånet.

Det perfekta studentlånet

På vissa av SMSlån-webbplatserna kan man läsa om studenter som har blivit räddade av just det här lilla lånet på 500 kr. Studenter är en grupp som oftast inte har mycket pengar och vissa månader är tuffare än andra. Rent statistiskt är januari en tuff månad. Det har då varit jul och kanske har mycket pengar använts där, eller på mellandagsrean.

Hyran är sådant som måste betalas i första hand. För studenter ska även skolböckerna betalas. Vissa skolor gör resor där varje person behöver betala en del av den. Kanske är det sista utekvällen med gänget och pengarna är slut. Där kan 500 kr räcka långt. Det som är viktigt då är att lönen eller studiebidraget är inom räckhåll så att lånet kan betalas tillbaka.

Låna 500 kr en tuff månad

Det är inte bara studenter som har det tufft. Det finns även andra utsatta grupper, som ensamma mammor eller de som inte tjänar så mycket och kanske dras med huslån eller dyr hyra. Där kan det lilla 500-kronors lånet passa in bra.

Om 500 kr behövs varje månad, fundera då över om situationen för annars kan det bli en lånespiral som är jobbig att ta sig ur. Det kan innebära att man går back lite varje månad och gör man det kanske man ska spendera mindre och spara mer.

Ett tecken på att man spenderar mer än man får in är att man tar större och större lån. Eller att man tar nya lån för att släcka gamla lån. Ett lån på 500 kr är tänkt att vara en tillfällig lösning på ett tillfälligt problem, inte som en ständig inkomst varje månad.

Tips på när ett lån på 500 kr är lämpligt

Här är vår lista på när vi anser att ett lån på 500 kr är rätt väg.

  • Du har nära till lön men pengarna är slut. För att lösa de sista kostnaderna kan det vara bra att låna.
  • Du har något du bara måste köpa eller göra men pengarna kommer först om några dagar.
  • Din ekonomi tillåter att du tar lånet. Med det innebär att du kan betala tillbaka lånet inom 1-3 månader (30 - 90 dagar)

När 500 kr inte bör lånas

På minus-sidan finns också en del punkter du kan tänka på.

  • Om du ska låna för att betala andra lån.
  • Om du lånar för att konsumera och vet att du inte kan betala tillbaka lånet.
  • Om du satt i system att låna varje månad. Det kan vara ett tecken på att du har mer utgifter än inkomster och inte har råd.

Låna 500 kr!

I tabellen finns lånkostnader för 500 kr

Tabellen nedan visar vilka aktörer som lånar ut 500 kr eller mer. Den kostnad som visas är kostnaden för ett lån på 500 kr. Observera att vissa av dem inte kostar någonting första gången. så länge som du betalar tillbaka. För mer information, läs mer under tabellen.

Tveka inte att höra av er till oss om någon information är felaktig. Företagen nedan är reklam.
You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!