Samla dyra lån och krediter

Många små krediter = dyra krediter

Många tar små lån för att lösa en tillfällig skuld. Det är enkelt, man kan låna små belopp och men betalar tillbaka inom en kort tid.

Det som kan hända är att man samlar på sig många små krediter, exempelvis smslån. Kanske tar man lån för att lösa andra lån. Tar man ett smslån för att lösa ett annat smslån bör man se upp då man kan hamna i en negativ spiral. Att sitta med många små krediter är kostsamt eftersom en liten kredit i regel har mycket högre ränta än en stor kredit som löper i flera år. Håll därför alltid koll på räntan för de lån du har.

Många lån är jobbigt att hålla reda på

Förutom att det blir väldigt dyrt att ha många små krediter kan det också blir jobbigt att hålla reda på och svårt att överblicka. Räkningarna kommer kanske inte samtidigt och man får svårt att se hur stor den egentliga skulden är. Att inte veta är en fara eftersom man inte vet om man lever över sina tillgångar eller ej.

Hopbakslån

Lösningen är att samla alla dyra lån och krediter till ett större hopbakslån. I TV-programmet Lyxfällan pratas det ofta om hopbakslån och det lyfts fram som något av det bästa man kan göra för att lösa sin situation. Detta eftersom man tar flera lån och bakar ihop till ett enda lån. Det blir med andra ord en ränta istället för flera. Det blir lätt att veta hur mycket det kostar varje månad så man får full kontroll igen.

Att lösa lån

Många aktörer på marknaden skriver att de löser lånen åt dig med ett nytt förmånligare lån. När du fått ett större lån kan de exempelvis ge dig pengar tillbaka om det finns. Det kan skilja sig lite grann beroende på vilken långivare du väljer.

Samla alla små lån till ett stort

Det finns flera långivare som erbjuder möjligheten att samla lån. Kanske vill man inte dra på sig ytterligare ett lån om man redan har många små krediter att hålla reda på. Det man ska göra är att kolla räntan på de som erbjuder att samla lån. Den är med största sannorlikhet lägre än de smslån som finns. En annan skillnad är att du med blancolån kan återbetala över en lång tid, oftast på flera år. Det gör att du har lättare att betala av beloppet varje månad och slipper dra på dig nya kostnader som inkassokrav eller kronofogden.

Samla lån

Få lägre ränta med ett hopbakslån

Baka ihop alla dina dyra små lån och krediter (exempelvis smslån). Istället för flera små lån får du ett stort med lägre ränta. Du återfår kontrollen igen och har bättre möjlighet att betala av lånet.

Tveka inte att höra av er till oss om någon information är felaktig. Företagen nedan är reklam.
You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!