SMSlån

Vad är SMSlån?

SMSlån är en typ av kredit där man kan låna mindre pengar, allt från 500 kr - 5000 kr. Men det går också att låna upp till 10 000 hos de flesta långivarna. SMSlån kom till Sverige år 2006. Sedan dess har det bara ökat med olika SMSlån-företag. Det finns en återbetalningstid då man måste betala tillbaka sitt SMSlån, det är oftast mellan 30-90 dagar. Det går även bra att betala tillbaka tidigare om man vill. Sedan dess har det kommit till många långivarna. För att få dessa pengar, måste man ansöka om lån och det gör man på följande sätt, antingen via internet, telefon, eller SMS. Det finns också krav för den som ansöker om ett SMSlån. Man måste t ex vara minst 18 år, ha en deklarerad årsinkomst, ej ha några betalningsanmärkningar.

När man har bestämt sig för att ansöka om SMSlån, ska man även kunna identifiera sig och det kan man göra på följande sätt:

  • Via E-legitimation
  • Via ID-handling
  • Via telefon

Enklaste sättet att identifiera sig på är E-legitimation. Det skaffar man enkelt och snabbt hos sin bank. Det är gratis ansökan hos de flesta långivarna.

Snabblån - Låna pengar snabbt

Ett annat ord för SMSlån är snabblån, där man lånar pengar snabbt. Efter man har ansökt om snabblån, får man oftast svar direkt. Därefter har du möjlighet att få pengarna utbetalt samma dag som du ansökt. Du har minst 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet och det går även att förlänga återbetalningstiden hos vissa långivare.

Om man är ny kund hos någon av långivarna kan man låna räntefritt på t ex 1000 kr och då tillkommer ingen ränta och inga dolda kostnader. Du betalar tillbaka endast det du har lånat.

Hos de flesta långivare kan man ha återbetalningstid upp till 90 dagar och då kan man välja hos vissa långivare att dela upp sin betalning på 1-3 månader. Det gör att du betalar tillbaka lite mindre varje månad istället för att ta allt direkt.

Mikrolån - Ett litet lån

Mikrolån är ett annat ord för minilån och det är små lån. Man kan låna en mindre summa pengar, från 500 kr och upp till 5000 kr om man behöver mat eller annat som behövs i hushållet. Eller du kanske behöver en mobiltelefon för att kunna ringa.

Mobillån var den första i Sverige där man kunde låna ut pengar till folket. Man ansöker oftast via SMS eller via dator när det gäller mikrolån. Då får man oftast pengarna på kontot inom 15 minuter.

Om du skulle ha betalningsanmärkningar, det behöver inte vara något hinder för dig. Långivarna tittar på din betalningshistorik om du sköter dina betalningar rätt. Hos de flesta låneföretagen ska man inte ha betalningsanmärkningar, men hos andra långivare får man ha det.

När man har skickat iväg en låneansökan, brukar långivarna göra en kreditupplysning och då kan det finnas att man inte ser sin registrering hos Upplysningscentralen (UC). De skickar oftast till ett annat kreditbolag där det inte syns från UC.

Man får alltid hem en faktura när man har ansökt om ett lån, där står när det ska vara återbetalt på förfallodatumet. Om man inte vill ha faktura kan det finnas autogiro hos vissa långivare. Då man sparar tid och pengar på det sättet.

Smslån och Snabblån

Snabba små enkla lån!

Tveka inte att höra av er till oss om någon information är felaktig. Företagen nedan är reklam.
You have voted!
Stäng
Vote for:
stars
Vote
You have not rated!